dissabte, 11 de setembre del 2010

Frikis decebedors i zombis prometedors

El setembre és època de tornada a la feina (els que tenim la sort de tenir-ne), de que surtin a la venda col·leccionables absurds, i per sort també d’estrenes de sèries. Avui m’agradaria parlar-vos d’una de les més interessants, i també d’una altra que no és una estrena sinó tot el contrari: malauradament sembla que se li ha acabat la inspiració. Anem a pams:


Els informàtics es desinflen

Ja vaig dir fa uns dies que la quarta temporada de The IT Crowd no havia començat amb massa força. Malauradament, després d’haver-la vist sencera no puc fer res més que confirmar les primeres impressions i afirmar que, definitivament, els meus frikis favorits de la televisió han perdut gas, i molt.

Les dues primeres temporades de la sèrie van ser les millors: els guions eren frescos, originals i divertits com pocs. De fet, el primer episodi de la segona temporada té l’honor (meu, particular) de ser segurament el més divertit que he vist mai en una sèrie d’humor. Però és que a més n’hi havia molts d’altres que, sense arribar a aquest nivell, també et feien riure a cada moment. La cosa va començar a baixar a la tercera temporada, a pesar que hi havia episodis absolutament brillants com aquell on fan creure a la Jen que Internet és una caixeta negra amb un llum vermell a sobre.

En aquesta quarta temporada, en canvi, no només no hi ha episodis brillants (llevat potser del quart, on la Jen ha de fer veure que sap parlar italià quan un empresari d’aquest país visita la seva empresa), sinó que n’hi ha que són pesats i avorrits, com el segon (on es fa una mena de concurs entre frikis, amb en Moss al capdavant) o l’últim, amb un judici al cap de l’empresa (que per cert té molt protagonisme –potser massa- en aquesta temporada) al qual jo no vaig acabar de veure-li la gràcia.

En definitiva, que a pesar d’alguns moments divertits (tampoc es pot perdre tota la genialitat de cop), aquesta última temporada dels nostres amics informàtics no ha estat ni molt menys a l’alçada. Una llàstima, perquè com he dit aquesta sèrie m’ha fet passar molt bons moments i és trist veure com va caient en la mediocritat. Esperem que ho arreglin, o si no que ho deixin aquí i no ho espatllin més.



Els zombis tornen a envair la terra

De mica en mica, la cadena AMC s’està fent un lloc en la competitiva graella televisiva nord-americana. Produccions com Breaking Bad o Mad Men (que acaba de guanyar l’Emmy a millor sèrie dramàtica per tercer any consecutiu) han fet que el seu prestigi pugi com l’escuma. Coincidint (segurament no per casualitat) amb la nit de Halloween, AMC estrenarà una nova sèrie que promet convertir-se en un fenomen: The Walking Dead.

L’argument, a priori, no és massa original: un policia es desperta al llit d’un hospital després d’haver estat un temps en coma i s’adona que la seva ciutat està destrossada i que bona part de la població s’ha convertit en zombis desitjosos de carn humana. Segur que a qualsevol aficionat al gènere no li estem dient res de nou, però sembla que aquest cas serà diferent.

Per què? Primer, perquè la sèrie és una adaptació del còmic homònim de Robert Kirkman, que pel que sembla compta amb milions de seguidors (i no és una frase feta). Segon, perquè el propi Kirkman estarà involucrat en el projecte per tal de supervisar la història, que no seguirà l’original al 100% però que tampoc en perdrà l’esperit. Tercer, perquè la trama no se centra només en els morts vivents, sinó en les relacions entre els personatges i en la seva manera personal d’afrontar l’apocalipsi. Quart, perquè el director és Frank Darabont, responsable entre altres de pel·lícules com La milla verde i Cadena perpetua. Cinquè, perquè per primera vegada a la història una sèrie de televisió s’estrenarà de manera simultània a trenta-tres països. I sisè, perquè les primeres imatges que se n’han pogut veure et deixen, literalment, acollonit. Una recomanació: poseu-lo a pantalla completa (clic a les quatre fletxes de baix a la dreta); l’impacte és molt més gran, i les ganes de que comenci també:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada