diumenge, 1 de juliol del 2012

Diners fàcils... o no


Si seguiu més o menys habitualment aquest bloc, ja sabreu que les sèries angleses hi són bastant presents (fins i tot tenen secció pròpia). Si hi ha una cosa que admiro especialment de les produccions televisives britàniques és que mai s’allarguen innecessàriament: si creuen que fan falta sis episodis per explicar la seva història, doncs allà es queden. Tant és que la sèrie hagi estat un èxit d’audiència, no hi ha qui els faci canviar d’opinió. Quants exemples tenim de sèries americanes que han començat molt bé, però han acabat estirant-se com un xiclet quan no era necessari?

Inside Men és un bon exemple del que acabem de dir: quatre episodis i llestos. La història és ben senzilla: tres treballadors d’un dipòsit de seguretat per on passen tones de diners cada dia decideixen fer un robatori de milions de lliures, amb l’ajuda d’un multimilionari i dels seus homes a sou. La sèrie comença amb l’atracament en si, i posteriorment veurem com es va anar gestant en el temps gràcies a un seguit de flashbacks molt ben trobats, que ens serviran també per veure les diferents motivacions que tenen els personatges per embolicar-se en una aventura tan arriscada, però també tan temptadora: qui no se sentiria atret per la possibilitat de realitzar un robatori aparentment senzill i que et pot solucionar la vida?

Els anglesos ens tenen acostumats a uns nivells de producció, guió i repartiment impecables, i Inside Men no n’és l’excepció. Amb una colla d’actors desconeguts (o semidesconeguts, com el gran Steven Mackintosh) però que compleixen més que bé el seu paper, l’argument d’aquesta mini sèrie de la BBC avança amb precisió i seguretat cap a un desenllaç una mica desconcertant (i en certa manera absurd), que segurament no agradarà a tothom. Malgrat tot, una proposta trepidant, emocionant i ràpida de veure. Més que recomanable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada