dissabte, 12 de gener del 2013

Corrupció o acte de servei?



Comença l’any i amb ell una nova tanda de sèries, de les quals ja tinc la primera dins dels ulls: Line of Duty, producció britànica de 5 episodis que tindrà un segon lliurament al llarg d’aquest any que acabem d’encetar. Veient les que tinc a punt per mirar, i tenint en compte que segur que n’aniran sortint més, ja puc avançar que aquest 2013 també cauran unes quantes sèries britàniques, de les quals els seguidors del bloc ja sabeu que sóc un gran aficionat.

L’argument és senzill inicialment, però es va complicant a mesura que passen els episodis. El sergent Steve Arnott està al capdavant d’una unitat antiterrorista que comet una errada fatal i mata un home innocent. Com que no accepta tapar la veritat, els seus companys l’arraconen i acaba al departament anticorrupció, que està investigant a l’inspector Tony Gates (que acaba de rebre el premi de Policia de l’any) perquè estan convençuts que ningú pot ser tan bo com per obtenir els millors resultats durant tres anys consecutius. A més, l’amant de l’inspector (una rica empresària local) es veu implicada en un atropellament que sembla accidental però que podria no ser-ho, i l’inspector Gates intenta tapar-ho tot... però el sergent Arnott li vigila els passos de prop. Els dubtes sobre la innocència o culpabilitat de l’inspector ens acompanyaran fins a l’últim episodi.


A pesar de les impecables interpretacions de tots els actors protagonistes (amb menció especial per a Lennie James), Line of Duty no sorprèn massa perquè el tema del policia corrupte i la investigació interna que pateix està més que vist, malgrat que al final sí que ens quedem una mica perplexos per la resolució del cas. La sèrie, això sí, captura molt bé l’ambient de desconfiança i de dubtes que pesen sobre la majoria dels integrants de l’estament policial (al qual es critica sense miraments), alguns dels quals juguen a dues bandes. Malgrat tot això, i que sens dubte es tracta d’una producció molt correcta en tots els sentits, la sensació final és que no hem vist res que no haguéssim vist abans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada