dimecres, 25 de novembre del 2015

Hollywood Style


La vida privada dels actors de cinema, i especialment els diners, la fama, l’atractiu físic i la sensació que la seva vida és una festa contínua, provoca en molts humans una atracció irresistible que fa que se’ls consideri uns éssers especialment afortunats. Molts d’aquests actors, especialment els més joves, viuen envoltats d’una sèrie de persones (sovint amics de tota la vida) que els segueixen allà on van, viuen amb ells i els hi fan petites tasques quotidianes, com ara portar-los en cotxe, fer-los la bugada i el menjar, etc. D’aquesta manera, l’estrella té persones de confiança al seu voltant (i així s’assegura que no actuen per interès), i a la vegada aquestes també gaudeixen dels luxes que comporta l’estil de vida del seu amic. Un tracte, en definitiva, on tothom hi surt guanyant.

I sobre això tracta Entourage (que precisament vol dir “seguici”), una sèrie que segueix les passes d’en Vincent Chase, un noi de Nova York que busca obrir-se camí a Hollywood en el complicat món de la interpretació. La seva fama creixent fa que aviat oblidi els seus humils orígens i es llanci a una vida de festes i luxes que fins ara no havia conegut, això per no parlar del seu increïble èxit amb el sexe oposat. Al seu costat, una sèrie de personatges l’acompanyen a tot arreu on va.

Johnny “Drama” Chase: és el germanastre d’en Vincent. També és actor i fa temps va tenir una certa fama com a protagonista d’una sèrie de televisió, però actualment està a l’atur. Està gelós de l’èxit del seu germà petit, i es passa la vida recordant la seva etapa daurada, intentant aconseguir un paper per petit que sigui, i fent de cuiner de la colla. És bastant més gran que els altres tres, i això fa que sovint es burlin d’ell.

Salvatore “Turtle” Assante: el xofer del grup. A part de portar en cotxe amunt i avall a la colla, les seves principals aficions són sortir de festa, fumar marihuana, jugar a videojocs i intentar lligar amb qualsevol noia que se li posi a davant, sovint amb la companyia d’en Johnny. Vesteix quasi sempre com un raper i sovint els altres no li paren massa atenció, tot i que més d’una vegada els hi treu les castanyes del foc.

Eric “E” Murphy: el millor amic d’en Vincent, i també el seu mànager. És el més seriós de tots quatre, i el que té el cap més ben moblat. A més de representar a l’estrella de la colla, mantenir-lo amb els peus a terra i aprendre (sovint de mala manera) les exigents regles del joc a Hollywood, també s’ha de dedicar a altres tasques com ara controlar les exagerades despeses dels seus amics, que aprofiten l’èxit d’en Vincent per comprar-se tot el que els hi ve de gust.

Ariel “Ari” Gold: és l’agent d’en Vincent, un home hiperactiu, xerraire i cridaner, però també un expert coneixedor del món del cinema a Los Angeles. Sovint la seva forta personalitat xoca amb la de l’Eric, ja que tots dos volen el millor per en Vincent però poques vegades coincideixen en la direcció que hauria de seguir la seva carrera.

La intenció dels responsables de la sèrie va ser mostrar la realitat de l’estil de vida de Hollywood, i potser per això a Entourage la presència de famosos interpretant-se a si mateixos és constant (és estrany l’episodi en que no surt algun actor, director, esportista o músic conegut). Doug Ellin, creador de la sèrie, ha explicat que no hi surt res que algun dels productors no hagi experimentat alguna vegada. Així, veurem als quatre amics anant de festa en festa, vivint com reis i lligant contínuament amb dones espectaculars, però la sèrie no es queda només en aquests aspectes més superficials. De fet, podríem dir que la temàtica principal és l’amistat entre els quatre protagonistes, com es manté al llarg del temps malgrat els mals moments i les tensions que apareixen (degudes sobretot a la condició de súper estrella d’en Vincent), i com en última instància sempre acaba prevalent sobre la feina.

Narrada en clau de comèdia i basada en la vida de l’actor Mark Wahlberg (que exerceix de productor executiu de la sèrie) i dels seus amics i assistents personals en l’època en que intentava obrir-se camí a Hollywood, Entourage es va allargar durant vuit temporades i posteriorment es va fer una pel·lícula per tancar definitivament la història. Malgrat que amb el pas dels episodis es pot tenir una certa sensació de repetició, la veritat és que es tracta d’una producció fresca, tremendament entretinguda, amb un ritme trepidant i tota una sèrie d’atractius més que suficients com per donar-li una oportunitat. I és que, siguem sincers: a qui no li agradaria ser en Vincent Chase, almenys durant una temporada?


2 comentaris:

  1. Reconec que fa temps que la tinc vista, quan faci un mica de neteja amb les comèdies que tinc pendents m'hi hauria de posar. Com sempre que sigui de la HBO puja punts, els cameos també em criden l'atenció, i què dir sobre les noies explosives :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, una sèrie amb molts atractius!

      Elimina